بررسی و تست دستگاه اکسیژن ساز
تست دستگاه اکسیژن ساز بر اساس ۳ پارامتر اصلی انجام می گیرد:
- غلظت اکسیژن در مخلوط گاز
- دبی لیتر در دقیقه (فلومتر)
- فشار خروجی
دستگاه آنالایزر گاز در دستگاه اکسیژن ساز علاوه بر تعیین وجود گازها در هوا، غلظت آنها را نیز مشخص کرده و این دستگاه در آزمایشگاه های مختلف کاربرد بسیاری دارد. شما می توانید انواع دستگاه اکسیژن ساز را از مجموعه میلاد طب خریداری يا اجاره کنید. برای آزمایش دستگاه اکسیژن ساز در خانه، نیاز به دود آتش می باشد. به این منظور یک تکه کاغذ کوچک را آتش بزنید و آن را خاموش کنید و بلافاصله آن را به منبع مخلوط اکسیژن نزدیک کنید.
اگر غلظت اکسیژن در این قسمت زیاد باشد، کاغذ مجدد روشن می شود اما نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که آزمایش اکسیژن ساز با آتش بسیار خطرناک است و بهتر است تست دستگاه اکسیژن ساز را به متخصصان خبره در این زمینه بسپارید.
غلیظ کننده اکسیژن یا دستگاه اکسیژن ساز چیست؟
میزان غلظت اکسیژن در هوای محیط شهری 20.7% می باشد که اگر به زیر 18% کاهش پیدا کند، افراد ممکن است دچار سردرد های شدید و فعالیت ذهنی کم شوند. در شاخص های پایین تر از 16% احتمال بروز سرگیجه و زیر 13% از دست دادن هوشیاری فرد وجود دارد.
هدف بارز و مشخص دستگاه اکسیژن ساز، تصفیه کردن هوای آلوده و جداسازی اکسیژن خالص از آن برای بیماران تنفسی می باشد. ستون های زئولیت دستگاه تغلیظ کننده اکسیژن، نیتروژن موجود در هوا را ذخیره و سایر گازها را به محیط باز می گردانند.
گرانول های زئولیت در یک استوانه مخصوص قرار دارند که نیتروژن در آن با فشار بالا نگهداری می شود. در صورتی که تغلیظ کننده اکسیژن روشن شود، بخش کمی از نیتروژن دوباره به جو آزاد می شود و برای ایجاد نشدن مشکل در عملکرد دستگاه، توصیه می شود گرانول های زئولیت را هر پنچ سال یکبار تعویض نمایید. بهتر است به منظور تعویض زئولیت دستگاه اکسیژن ساز و سرویس کلی آن به همراه تست رایگان دستگاه، با مجموعه میلاد طب تماس حاصل نمایید.
عملکرد دستگاه اکسیژن ساز به چه عواملی بستگی دارد؟
کیفیت دستگاه اکسیژن ساز به وضعیت کمپرسور، فیلترها و زئولیت آن وابسته است و در زمان بررسی کلی دستگاه اکسیژن ساز و تست آن نیاز است عواملی مانند آب بندی شدن رطوبت ساز، سلامت شیرهای رطوبت ساز و سنسور اکسیژن سیستم نظارت بر غلظت اکسیژن دستگاه به درستی بررسی شود. در صورت بروز اختلال یا نقص در دستگاه اکسیژن ساز هشدار و آلارم لازم داده می شود.
فشار خروجی اکسیژن
معیار اصلی در انتخاب یک دستگاه اکسیژن ساز با کیفیت، میزان محتوای اکسیژن خروجی می باشد. فلومتر در دستگاه اکسیژن ساز یک لوله توخالی پلاستیکی با یک توپ در داخل آن است که سرعت جریان اکسیژن را با موقعیت توپ نشان می دهد. این میزان با دبی حداکثر 5 لیتر از دبی سنج های مشابه با مقیاس 0 تا 5 لیتر در دقیقه نمایش داده شده و بهترین شاخص خروجی اکسیژن 90 درصد می باشد. اکسیژن خروجی دستگاه اکسیژن ساز بر حسب لیتر در دقیقه اندازه گیری می شود و با توجه به این ویژگی دستگاه ها به دسته های زیر تقسیم می شوند:
- دستگاه اکسیژن ساز یک لیتری
- اکسیژن ساز های سه لیتری
- دستگاه های اکسیژن ساز پنج لیتری
- دستگاه اکسیژن ساز هشت لیتری
چه مقدار جریان برای دستگاه اکسیژن ساز نیاز است؟
همه چیز بستگی به این دارد که ژنراتور برای چه هدفی استفاده می شود. برای یک فرد بیمار پزشک تعیین می کند که چه دستگاهی با چه ظرفیتی مناسب است. به منظور اهداف پزشکی معمولا از دستگاهی با ظرفیت 5 لیتر در دقیقه استفاده می شود. اما اگر دستگاه پنج لیتری کافی نباشد نیاز است، از ژنراتورهای گازی استفاده شود که ظرفیت 8 تا 10 لیتر در دقیقه دارند. چنین دستگاه هایی حرفه ای هستند و برای مصارف خانگی خریداری و استفاده می شوند.
اگر احساس می کنید که در مورد قابلیت سرویس دهی دستگاه اکسیژن ساز خود شک دارید، بهتر است دستگاه را توسط یک مرکز معتبر تعمیر و سرویس انواع دستگاه اکسیژن ساز مانند میلاد طب، عیب یابی و تست نمایید. این مجموعه انواع خدمات تعمیر و سرویس را با بهترین کیفیت و قیمت به شما عزیزان در کمترین زمان ممکن ارائه می دهد.
اگر دستگاه شما دچار مشکل شده و کیفیت اولیه را ندارد، برای سرویس و تعمیر اکسیژن ساز میتوانید با میلاد طب تماس بگیرید.