X

برای بیمار زخم بستر از چه نوع تخت و تشکی استفاده کنیم؟

09124612936 مدیر فروش
برای بیمار زخم بستر از چه نوع تخت و تشکی استفاده کنیم؟

تمام افرادی که به دلایل مختلفی باید یک مدت زمان طولانی را در تخت استراحت کنند، می‌بایست از نوعی تشک خاص برای جلوگیری از ایجاد زخم بستر استفاده کنند. استفاده از تشک های زخم بستر برای این افراد ضروری است. تشک های زخم بستر، وزن بدن را تقسیم کرده و از ایجاد زخم بستر و ساییدگی بدن فرد جلوگیری می‌کند. همچنین این تشک های مخصوص به بهبود گردش خون در بدن بیمار نیز کمک می‌کنند.

میلاد طب
میلاد طب

در ابتدا شرحی از عارضه زخمت بستر ارائه می‌دهیم. شاید عده ای در ذهن این سوال را داشته باشند که زخم بستر چیست و چگونه به وجو می‌آید؟

زخم بستر یا زخم فشاری نوعی آسیب پوستی در بافت زیرین می‌باشد که در اثر فشار مستمر و ساییدگی پوست، روی یک نقطه از بدن ایجاد می‌شود. در صورتی که این زخم بر روی پوست ایجاد شود، به نقاط دیگر پوست نیز سرایت کرده و گسترش پیدا می‌کند و بیشتر در قسمت های استخوانی بدن مثل دنبالچه، لگن، مچ پا و پاشنه پا ایجاد می‌شود. زمانی که افراد باید برای یک مدت طولانی در یک وضعیت قرار بگیرند یا در تخت بمانند، در معرض زخم بستر قرار می‌گیرند. 

این عارضه تا حدود زیادی قابل جلوگیری است و افراد می‌توانند با خرید انواع تشک های مخصوص زخم بستر از تشکیل آن جلوگیری کنند. درمان این عارضه پوستی بسیار سخت است چرا که این زخم، بافت زیرین پوست را تجزیه می‌کند و منجر به ایسکمی بافت پوست می‌شود. در نتیجه این عملکرد اکسیژن و مواد مغذی به پوست نمیرسد و در نتیجه نکروز بافت بدن بیمار ایجاد می‌شود.

چرا به تشک مخصوص برای زخم بستر نیاز است؟

وزن بدن هنگام دراز کشیدن به نواحی که با تشک تماس دارد، فشار وارد می‌کند. اگر قسمت خاصی از پوست بیمار دائم در معرض فشار باشد، ممکن است پس از مدتی قرمزی و زخم در آن ناحیه ایجاد شود.

در صورت عدم احتیاط، زخم‌های فشاری در نواحی دارای قرمزی در مدت زمان کوتاهی، شروع به شکل‌گیری می‌کنند. درمان این زخم ها به زمان زیادی احتیاج دارد و هزینه زیادی نیز به همراه دارد. همچنین ممکن است در صورت افزایش درجه کشنده نیز باشد.

به منظور از بین بردن این خطر و عدم ایجاد زخم بستر، باید اقدامات احتیاطی لازم مانند جابجا کردن بیمار هر 2 ساعت یکبار و استفاده از تخت و تشک بیمارستانی مخصوص زخم بستر را در نظر گرفت.

تشک مناسب زخم بستر کدام است؟

تخت بیمارستانی مناسب برای درمان زخم بستر

همان طور که گفته شد برخی از افراد به دلیل عدم توانایی در حرکت و استراحت مطلق ممکن است دچار زخم بستر شوند. برای نگهداری از این بیماران توصیه می‌شود از تخت بیمارستانی استفاده شود. تخت لگن دار بهترین گزینه برای بیمارانی است که قادر به حرکت نیستند.
اگر هزینه خرید تخت بیمارستانی برقی را دارید این گزینه هم می تواند برای شما بسیار سودمند باشد و نگهداری از بیمار بد حال را راحت تر می‌کند.

تمام مدلهای تخت بستری بیمار در منزل که در مجموعه میلاد طب به فروش می‌رسد؛ دارای استانداردهای لازم بوده و راحتی بسیاری را برای فرد بیمار و افرادی که از وی نگهداری می‌کنند را فراهم می‌آورد.

 

تخت مخصوص بیمار زخم بستر

انواع تشک برای زخم بستر

مهمترین محصول پزشکی که می‌توان برای پیشگیری از زخم بستر استفاده کرد، تشک زخم بستر می‌باشد. این تشک های مخصوص بیشترین نیاز بیماران وابسته به تخت می‌باشد؛ چرا که این بیماران باید همیشه دراز بکشند و تشک های استفاده شده باید به گونه ای باشد که منجر به بروز زخم بستر نشود. در ادامه به بررسی تشک های مناسب برای زخم بستر می‌پردازیم:

تشک بادی مواج زخم بستر

تشک مواج معمولا برقی می‌باشد و با هوا پر می‌شود به دلیل خواص ارتوپدیک آن به عنوان تشک طبی برای درمان زخم بستر مورد استفاده قرار می‌گیرد. تشک های مواج به عنوان تشک های فشار متناوب شناخته می‌شوند و معمولا در بیمارستان ها و خانه های سالمندان برای کمک به پیشگیری و درمان زخم بستر استفاده می‌شوند. این تشک‌ها از سلول‌های هوا با الگوی خاصی باد به کاهش فشار روی پوست و افزایش گردش خون بیمار کمک می‌کنند.

تشک مموری فوم زخم بستر

تشک مموری فوم ساخته شده از فوم پلی اورتان بوده و بهترین انتخاب برای افرادی است که زخم بستر دارند. این تشک فشار وارده بر روی باسن و شانه ها را کاهش می‌دهد و این کاهش فشار به بهبود زخم بستر کمک می‌کند.

همچنین برای تسکین دردهای عضلانی نیز می‌توان از این تشک ها استفاده کرد. یکی از مشکلات استفاده از تشک های مموری فوم این است که اگر حرکات فرد زیاد باشد، بعد از مدت کوتاهی تخت، شکل اولیه خود را از دست می‌دهد.

تشک لاتکس زخم بستر

اگر بستر خواب گرم بیمار را اذیت می‌کند و موجب ایجاد زخم بستر می‌شود، تشک لاتکس بهترین انتخاب است. تشک های لاتکس قابلیت تنفس داشته و گرما را بسیار بهتر منتشر می‌کند. تشک های لاتکس با حرکات بدن تغییر نمی‌کنند و قابلیت انعطاف کمتری دارند.

تشک ترکیبی زخم بستر

تشک ترکیبی یکی دیگر از انواع تشک های فوق العاده برای زخم بستر می‌باشد که باعث کاهش فشار بر روی نقاط مختلف بدن می‌شود و فنر های جیبی مستقل از یکدیگر دارند. هر سیم پیچ این تشک می‌تواند بر اساس مکانی که در زیر بدن شما قرار دارد فشرده شود و بالا بیاید. این سازگاری بسیار در تسکین فشار و حمایت از ستون فقرات بسیار موثر می‌باشد.

تشک فنری زخم بستر

بهتر است از تشک فنری برای افراد در معرض خطر ابتلا به زخم بستر استفاده نشود. این نوع از تشک دارای یک لایه سیم پیچ باز در زیر یک لایه از مواد مخملی بوده که ممکن است از فوم تشکیل شود. تمام هسته پشتیبانی تخت های فنری به جای مستقل عمل کردن، به عنوان یک واحد حرکت می‌کنند. از آنجایی که تشک‌های فنری نمی‌توانند فشار وارده را به خوبی جذب کنند، بهتر است برای بیماران مبتلا به زخم بستر از این تشک ها تهیه نکنید.

از کجا می‌توان بهترین تشک برای زخم بستر را خرید؟

در هنگام خرید بهترین تشک برای زخم بستر در ابتدا نیاز است شرایط بیمار خود را به طور کامل بررسی کنید تا بتوانید بهترین تشک با قیمت مناسب را تهیه کنید. شما می‌توانید جهت خرید تشک زخم بستر به بخش فروش تجهیزات پزشکی مجموعه میلاد طب مراجعه کرده و یا با تماس با شماره مندرج در سایت سفارش خود را ثبت نمایید.

چگونه از ایجاد زخم بستر می‌توان جلوگیری کرد؟

  • نگه داشتن پوست به صورت تمیز و خشک

  • استفاده از پودر تالک در قسمت های امکان ساییده شدن

  • استفاده از لوسیون و کرم های مناسب در قسمت های خشک

  • حذف اجسام کوچک و قابل خراش از روی تخت بیمار

  • صاف و بدون چروک بودن ملحفه تخت بیمار

  • زبر نبودن ملحفه تخت

  • تمیز و استریل نگه داشتن محل استراحت بیمار

چه مدت زمانی طول می کشد تا فرد دچار زخم بستر شود؟

اگر به یک قسمت از بدن بیمار بیش از 2 تا 3 ساعت خون نرسد، ممکن است زخم بستر در آن قسمت ایجاد شود. با مردن پوست، زخم بستر ابتدا به صورت یک نقطه قرمز ایجاد می‌شود و در نهایت رنگ آن بنفش می‌شود.

در صورتی که از زمان بروز این نقطه قرمز رنگ مداخلات لازم را انجام ندهید، پوست شروع به تجزیه شدن کرده و در نهایت عفونی می‌شود. درمان زخم بستر بسیار سخت و زمان بر است و ممکن است حتی سال ها طول بکشد.

آیا زخم بستر می تواند کشنده باشد؟

عدم درمان زخم بستر منجر به عفونت های جدی و کشنده می‌شود. زخم بستر از خفیف به شدید به 4 درجه تقسیم می‌شود: 

  1. درجه اول: خفیف ترین نوع زخم بستر درجه اول آن می‌باشد که در قسمتی از بدن بیمار یک قسمت قرمز ایجاد شده است. در افرادی که رنگ پوست تیره تری دارند، این ناحیه ممکن است آبی یا بنفش باشد که با درد، خارش و سوزش همراه است.

  2. درجه دوم: قسمت آسیب دیده در بدن بیمار، معمولا زخم باز است و با تاول همراه است. بیمار در این درجه از زخم بستر ممکن است، درد زیادی داشته باشد.

  3. درجه سوم: در این درجه از بیماری، حفرهایی در قسمت زخم ایجاد می‌شود که در اثر آسیب به سطح پوست می‌باشد.

  4. درجه چهارم: این درجه از شدیدترین درجه زخم بستر می‌باشد که بسیار دردناک و وخیم است. در این مرحله استخوان ها، عضلات، مفاصل و تاندون ها نیز درگیر شده و احتمال عفونت بسیار بالا است.

برای خرید بهترین مدل تشک و تخت مناسب زخم بستر، با مجموعه میلاد طب تماس بگیرید.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید