دستگاه اکسیژن ساز ممکن است به دلایل مختلف به دسترسی کار نکند و یا در هنگام کار خاموش شود و برای بیماران مشکلاتی را ایجاد نماید. در ادامه به بررسی دلایل مهم خرابی اکسیژن ساز میپردازیم.
بررسی 11 دلیل اصلی و مهم که باعث از کار افتادن دستگاه اکسیژن ساز میشود.
-
یکی از عوامل ساده در کار نکردن و خاموش شدن دستگاه اکسیژن ساز، سوختن فیوز ورودی برق پشت دستگاه میباشد که با تعمیر یا تعویض آن میتوان مشکل را برطرف کرد.
- اگر در بلبرینگ های کمپرسور دستگاه اکسیژن ساز به دلیل استهلاک بسیار زیاد مشکلی ایجاد شود، دستگاه اکسیژن ساز خاموش میشود.
- در بعضی شرایط فقط مانیتورینگ دستگاه تغلیظ کننده اکسیژن روشن میشود اما دستگاه عمل نمیکند که دلیل آن رسیدن ولتاژ به مانیتور دستگاه بوده و برد آن آسیب دیده است.
- از دیگر عوامل رایج خاموش شدن ناگهانی غلیظ کننده اکسیژن، نوسانات ولتاژ در شبکه میباشد. برای از کار نیفتادن ژنراتور اکسیژن پس از روشن شدن میتوانید یک تثبیت کننده ولتاژ نصب کنید.
- اگر از کمپرسور گرمای بیش از حدی ایجاد شود، این گرما موجب خرابی و روشن نشدن دستگاه میشود. برای جلوگیری از این اتفاق، سلامت سنسور های حرارتی تغلیظ کننده های اکسیژن را بررسی کنید.
- اگر از متمرکز کننده اکسیژن به درستی مراقبت نکنید، این دستگاه خاموش میشود.
- تعویض نامنظم فیلترها یا قرار دادن دستگاه در کنار باتری های گرمایش مرکزی اغلب موجب کار نکردن دستگاه اکسیژن ساز و روشن نشدن آن میشوند.
- نوسانات برق نیز می تواند فیوزها یا ترانسفورماتور دستگاه اکسیژن ساز را از بین ببرد و از کارکرد آن جلوگیری کند.
- از کابل های اتصال استفاده نکنید. این امر منجر به ایجاد ولتاژ ناکافی در شبکه میشود و مانع اکسیژن درمانی صحیح میشود.
- ورود گرد و غبار یا رطوبت ممکن است بر عملکرد شیرها یا کمپرسور تأثیر بگذارد و باعث عمل نکردن دستگاه اکسیژن ساز شود.
- در شوک مکانیکی در حین کار یا حمل و نقل، یکی از لوله های متعددی که جریان هوا را در داخل دستگاه حمل می کند، ممکن است جدا شود.
اگر دستگاه شما به درستی کار نمیکند و یا خاموش میشود برای تعمیر اکسیژن ساز میتوانید با مجموعه میلاد طب تماس بگیرید.
برای آشنایی با چگونگی نحوه تعویض فیلتر دستگاه اکسیژن ساز مقاله مرتبط را بخوانید.
چرا دستگاه اکسیژن ساز به درستی کار نمیکند؟
- ممکن است با تعمیر اشتباه به صورت فردی و بدون داشتن تخصص در دستگاه ایراد ایجاد کرده باشید.
- ساعات طولانی به صورت مداوم از دستگاه بدون استراحت استفاده کردهاید.
- حتما یک دستگاه اکسیژن ساز دیگر برای موارد ضروری داشته باشید.
- دستگاه را از دود، آلودگی، گرما، آب و همچنین سایر مایعات دور نگه دارید.
- هشدارها و رنگ صفحه کنترل پنل را جدی بگیرید.
- تمام آلارم ها و روشن شدن چراق و بوق زدن دستگاه را عیب یابی کنید.
- محل استفاده از دستگاه اکسیژن ساز را بهینه کنید.
رایج ترین خرابی های دستگاه اکسیژن ساز
- اکسیژن کم
- خرابی واشر دور پیستون
- مشکل خلوص اکسیژن
- ایراد برد
- عدم تشخیص نفس
- خرابی دیافراگم شیر برقی
- گرم شدن دستگاه
- کثیف شدن فیلتر
- افزایش صدای موتور دستگاه اکسیژن ساز
- باتری کم یا خالی
- دمای باتری
علت های خرابی دستگاه اکسیژن ساز
دلایل متعددی وجود دارد که باعث ایجاد خرابی در دستگاه میشود. برخی از این عوامل را در ادامه مورد بررسی قرار میدهیم.
فشار بسیار پایین
یکی از علت های کار نکردن دستگاه اکسیژن ساز و همچنین کپسول اکسیژن ساز میتواند، فشار پایین اکسیژن در دستگاه باشد. اگر فشار خارجی وجود داشته باشد، ممکن است مدت بیشتری تا گرم شدن دستگاه طول بکشد. در این شرایط اکسیژن مورد نیاز بیمار تامین نمیشود و در بیمار احساس سرگیجه یا بیهوشی ایجاد میشود که در این صورت شما میتوانید برای تعمیر دستگاه با مراکز تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در تهران مانند میلاد طب تماس بگیرید.
خلوص کم اکسیژن
دستگاه اکسیژن ساز باید بین 90 تا 96 درصد خلوص داشته باشد. اگر میزان اکسیژن دستگاه افت کند و کمتر از حد نرمال شود، LED دستگاه به رنگ زرد درآمده و اگر خلوص به شدت افت کند، LED دستگاه به رنگ قرمز در میآید.
بالا رفتن دما
تغلیظ کننده های اکسیژن برای ایجاد ایمنی از سنسورهای حرارتی استفاده میکنند که در هنگام افزایش دما یک سیستم هشدار را راه اندازی کرده تا اگر دما به مقدار بحرانی برسد، متمرکز کننده اکسیژن خاموش شود.
با مراجعه به مقاله علت داغ شدن دستگاه اکسیژن ساز می توانید به بررسی دلایل بالا رفتن دمای دستگاه پی ببرید.
مفهوم چراغ های LED دستگاه اکسیژن ساز
🟢 چراغ سبز:
اگر چراغ LED دستگاه سبز رنگ شود به این معنی است که دستگاه به صورت صحیح کار میکند. در شرایطی نیز بهتر است از سلامت کانول یا لوله بینی و از قرار گرفتن صحیح آن مطمئن شوید. احتمال نشتی دستگاه اکسیژن ساز نیز میتواند دلیلی بر روشن شدن چراغ سبز دستگاه باشد.
🟡 چراغ زرد:
اگر LED زرد روشن شد، بوق دستگاه به صدا در خواهد آمد و نشان دهنده اکسیژن کم در دستگاه میباشد. برای رفع مشکل باید اقدام به عیب یابی دستگاه اکسیژن ساز کنید و یا در صورت بروز مشکل با یک تعمیرکار تجهیزات پزشکی تماس بگیرد.
🔴 چراغ قرمز:
دستگاه با صدا و رنگ قرمز به شما هشدار میدهد که نیاز به تعمیر است و مشکلی به وجود آمده است. در این صورت شما باید سریعا با تعمیرکار دستگاه اکسیژن ساز تماس بگیرید و از خدمات تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در محل مجموعه میلاد طب استفاده کنید.
معمولا کدام دستگاه های اکسیژن ساز روشن نمیشوند؟
اغلب در دستگاه های ایرانی برد و کابل دستگاه به مشکل جدی بر میخورد، اما در دستگاه های خارجی این بخش ها قوی تر ساخته شده و تحمل بیشتری دارند. در هر دستگاه ممکن است خرابی ها به یک شکل باشد اما ریشه آن متفاوت باشد.
برد دستگاه های اکسیژن ساز آمریکایی به ندرت دچار خرابی میشوند اما اگر نوسانات برق منطقه مشکل ایجاد کند، برد آسیب میبیند و نیاز است از رابط محافظ برق استفاده کرد. دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل هم به دلیل ضربه هایی که در هنگام جابجایی به آنها وارد میشود؛ ممکن است بیشتر دچار خرابی شوند.
به طور معمول خرابی ها و روشن نشدن در دستگاه های اکسیژن ساز ایرانی بیشتر از دستگاه های اکسیژن ساز خارجی بروز میکند.
قیمت تعمیر دستگاه اکسیژن ساز
هزینه تعمیر دستگاه اکسیژن ساز کاملا به نوع و علت خرابی دستگاه بستگی دارد. میلاد طب سعی دارد با کمترین قیمت ها بهترین خدمات تعمیر را در اختیار مشتریان عزیز بگذارد و با کیفیت ترین خدمات را ارائه دهد. جهت بررسی علت روشن نشدن و خاموش شدن دستگاه اکسیژن ساز همه اشکالات احتمالی دستگاه از ورودی برق تا کمپرسور اکسیژن ساز عیب یابی خواهد شد. برای اطلاع بیشتر با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
سلام دوست عزیز. برای دریافت اطلاعات فنی لطفا با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید و یا اگر در خارج از کشور هستید میتوانید از طریق پیام رسانها سوال خود را بپرسید.