X

دستگاه ونتیلاتور چیست؟

09124612936 مدیر فروش
دستگاه ونتیلاتور چیست؟

مواقعی که نفس کشیدن برای بیماران دشوار و یا با کمبود اکسیژن مواجه شوند می‌توان دستگاه ونتیلاتور را به وی متصل نمود. وظیفه ونتیلاتور وارد و خارج کردن هوا داخل شش‌ها است که بر اساس وخامت حال افراد میزان ورود و خروج هوا به شش‌ها مشخص می‌شود.

میلاد طب
میلاد طب

بیماران مبتلا به آسیب های ریوی، نارسایی قلبی، آسم و... نیاز به استفاده مداوم از دستگاه تنفسی برای بهبود تنفس و وضعیت خود دارند. اگر ریه ها به دلایل مختلف و درگیری با انواع بیماری ها عملکرد طبیعی خود را از دست بدهند، نیاز است تا از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده کرد تا در این شرایط این دستگاه کمبود ظرفیت ریه را جبران کند. امروزه با تولید انواع دستگاه تنفس مصنوعی مانند دستگاه ونتیلاتور این امکان برای بیماران فراهم شده تا به راحتی روند تنفس طبیعی خود را داشته باشند و بتوانند مشکلات تنفسی موقت یا مزمن خود را  اداره کنند.

میلاد طب از مجموعه‌های معتبر در زمینه فروش انواع تجهیزات پزشکی در تهران می باشد. برای خرید می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

دستگاه ونتیلاتور Ventilator چیست؟

دستگاه ونتیلاتور  ventilator (تهویه مکانیکی یا تهویه مصنوعی) یک نوع دستگاه تنفسی می‌باشد که برای بیمارانی با مشکلات تنفسی موقت یا دائمی طراحی شده است. بیمارانی که قادر به تنفس به صورت طبیعی نیستند از این دستگاه استفاده می‌کنند. امروزه از دستگاه ونتیلاتور به راحتی می‌توان در خانه برای بیماران مختلف استفاده کرد.

اهمیت استفاده از دستگاه کمک تنفسی ونتیلاتور در منزل

بیماران مبتلا به آسیب های نخاعی و ستون فقرات ممکن است به دستگاه تنفس مصنوعی یا دستگاه ونتیلاتور نیاز داشته باشند. دستگاه ونتیلاتور باعث حرکت دادن دیافراگم، عضلات شکم و دنده ها برای حرکت هوا به داخل و خارج از ریه ها، می‌شود. ونتیلاتور همچنین به بدن توانایی سرفه کردن و حذف مخاط از ریه ها و گلو را می‌دهد. مشکلات تنفسی هر فرد بیمار به میزان آسیب ریه، وضعیت عمومی بدن و میزان مصرف دخانیات آن بستگی دارد.

مهم ترین مزیت استفاده از دستگاه ونتیلاتور در منزل ایجاد احساس راحتی برای بیمار در خانه می‌باشد. حضور خانواده در کنار بیمار می‌تواند در روند بهبودی شخص تاثیر بسیاری بگذارد همچنین بیمار در عین آرامش دوران نقاهت خود را سپری می‌کند. هزینه های اجرا و یا خرید دستگاه ونتیلاتور (تنفس مصنوعی) برای مصارف خانگی بسیار کمتر از هزینه بیمارستان می‌باشد.

برای استفاده از خدمات سرویس و تعمیر ونتیلاتور با میلاد طب تماس بگیرید.

انواع دستگاه ونتیلاتور

استفاده از انواع دستگاه ونتیلاتور به شدت بیماری تنفسی، سطح هوشیاری بیمار و مدت زمان نیاز استفاده و... بستگی دارد. در ادامه به بررسی انواع مدل های ونتیلاتور می‌پردازیم.

دستگاه ونتیلاتور فشار منفی

ونتیلاتور های فشار منفی (Negative Pressure Ventilator)، اولین دستگاه های تنفس مصنوعی محفظه ای شکل هستند که تمام بدن به جز ناحیه سر و گردن در داخل این محفظه قرار می‌گیرد. طی فرآیند تنفس، هوای اتاق تخلیه شده و فشار منفی داخل اتاق توسط عملکرد دستگاه ایجاد می‌‌شود که این دستگاه باعث کشیده شدن و انبساط دیواره سینه خواهد شد.

دستگاه ونتیلاتور فشار مثبت

ونتیلاتورهای فشار مثبت (Positive Pressure Ventilator) شامل ونتیلاتورهای بیمارستانی و ونتیلاتورهای خانگی می‌شود. این دستگاه های تنفس مصنوعی در محیط‌های توانبخشی و سرپایی، به صورت غیرتهاجمی و تهاجمی با استفاده از لوله‌گذاری استفاده می‌‌شوند. در این ونتیلاتورها، در حین طی شدن روند تنفس، گاز با فشار مثبت بالا به ریه ها وارد می‌شود و باعث انبساط قفسه سینه می‌شود. در هنگام استفاده از ونتیلاتور فشار مثبت، نصب لوله تراشه به عنوان راه هوایی مصنوعی بسیار ضروری است.

دستگاه ونتیلاتور فشار ثابت

در دستگاه ونتیلاتور فشار ثابت جریان هوای ثابت همان نرخ جریان است که اگر در این دستگاه فشار در سطح بالایی تنظیم شود، هوای بیشتری به ریه ها منتقل خواهد شد. در این تنفس ها فشار هوای بیمار ثابت و حجم آن متغیر خواهد بود.

چه افرادی به دستگاه ونتیلاتور نیاز بیشتری دارند؟

اگر فردی در روند طبیعی تنفس مشکل داشته باشد، باید از دستگاه کمک تنفسی اکسیژن ساز مانند ونتیلاتور استفاده کند. اگر بیمار نتواند به راحتی دی اکسید کربن را دفع کند، باید از دستگاه ونتیلاتور استفاده کند. صدمات و شرایطی که می‌تواند باعث تنگی نفس شود شامل موارد زیر است:

  • سکته
  • سپسیس یا عفونت خونی
  • فلج اطفال
  • ذات الریه
  • آسیب سر
  • بیماری ریه
  • آسیب نخاعی
  • ایست ناگهانی قلب
  • سندرم دیسترس تنفسی نوزادان
  • سندرم دیسترس حاد تنفسی (ARDS)

همچنین پزشکان برای افرادی که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، استفاده از دستگاه ونتیلاتور را تجویز می‌کنند چرا که این بیماران به دلیل بیهوشی نمی‌توانند به تنهایی نفس بکشند.

مراقبت‌های مورد نیاز در زمان استفاده از دستگاه ونتیلاتور

  • در صورت حضور بیمار و استفاده از این دستگاه در بیمارستان باید تیم پزشکی از نزدیک بیمار را تحت نظر داشته باشند.
  • برای بررسی میزان اکسیژن و دی اکسید کربن در بدن بیمار بهرادیولوژی و نمونه گیری خون نیاز است که بهتر است در کلینیک انجام شود.
  • میزان هوا ورودی از دستگاه ونتیلاتور باید مطابق با شرایط بیمار تنظیم شود.
  • پرستار یا افراد حاضر در منزل باید وضعیت تنفسی و لوله دستگاه ونتیلاتور را بررسی و تخلیه کنند.
  • فرآیند تخلیه ممکن است با سرفه یا تنگی نفس بیمار همراه باشد که در این شرایط نیاز است از یک اکسیژن مکمل استفاده کنید.


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید